onsdag 13 juni 2012

Mormorsrutor, apor, sommar, en blandad ny kompott

Idag kom ämtligen kantbanden jag beställt från Tyskland! Hon som väntar på något gott :)
Lite nya strechkantband i cerise, lime, vit & turkos gjorde halen och detaljer på massa plagg jag sytt för ett tag sedan... Måste visa upp lite:
 Underbart tyg, så lekfullt, så färgglatt, så skönt... Har redan sytt slut på det, finns att köpa hos Znok. Här med varmröda armar, klänning till mig egen lilla Thilde!

 Testade sy enkla 56-shorts till nyfödde Filip, bara invänta solen!
Resår i midjan, randiga tyget från Znok.

 Tröja till min lilla Thilde, mormorstyget från Liandlo, tyget i armarna från Znok, turkosa muddar och kantband, turkosa knappar i halsen som en extra detalj.

 4-männingen Sagas klänning är äntligen klar!

 Sommartyget (Znok) ville min vän Frida att jag skulle beställa hem mer av, för hennes 4åriga dotter Moa ville ha en kjol & lillasyster Alva ska ha denna klänning! Blir nog tuffaste syskonmatchningen på Lidingö i sommar? Tyget är barnens favorit!

Aptyget från Strömming som jag nyligen gjorde en babyklänning & hätta i blev en tröja till min Thilde också! Gjorde armar av en stygsnutt ekologiskt tyg jag fått av Paula :) Valde att göra lite längre armar. Blev även en ficka på magen i det randiga som matchade med aptyget! Bättre  blev det, än bilden kan visa... som vanligt!
 


torsdag 7 juni 2012

Vimplar till barnrummet!

Det är så fint med vimplar tycker jag!
De går att ha på väggen, runt sängen. under en hylla, ja lite var stans...
De nya Tilda-tygerna passar perfekt till vimplar tycker jag...


 


fredag 1 juni 2012

Det ska vara färg! Solhattar är hett nu :)

Nu har jag snöat in lite på SOLHATTAR!
Efter förra veckans fina väder insåg jag att solhattar är ett måste på till mina små, och nu när det är sämre väder kan man sy med gott samvete :)
Dock är det mycket jobb att få till en solhatt för mig... Jag har ritat eget mönster, testar mig fram, så har fått göra några olika modeller. Här tänkte jag visa lite hur jag gjort:

Denna hatt är utan krusiduller, har ett mönstrat bomullstyg utanpå och ett enfärgat på insidan...

Hatten går att vika upp kanten på fram, valde orange innuti!

Kanten på hatten är gjord av vit bomullsnedslå & sedan fäste jag lite "uggelband" som en fin detalj, bak har jag syttfast en rundresår i turkos med ett snörstopp för att kunna få bättre passform och kunna ha hatten fast att huvudet växer...


Och en livebild på W i mössan, fast att det egentligen är lillasyster som ska ha den, åt henne drar jag i snörstoppet till max, så hon ska kunna ha den även nästa år?


Tyger:
Bomullstyger från Stoff & Stil

Band:
Kantband från Stoff & Stil & Uggelbadet är från Znokdesign

Övrigt:
Mönster mitt eget, snörstopp från Rosa Huset, rundresår från Stoff & Stil.